navigation basket
0
0297 - 380524
Blogs

Hoe koppel je tyleenslangen?

20 april 2017

Tyleen voor flexibele waterleiding

Ben je van plan om een flexibele waterleiding aan te leggen? Bijvoorbeeld voor een buitenkraan in je tuin? Dan is het belangrijk dat je kiest voor het juiste materiaal. Tyleen is een uitstekende keuze! Tuin & Infra beschikt over tyleenslangen en fittingen voor water, riolering en gas. Voor een waterleiding heb je tyleenslangen nodig die voorzien zijn van het KIWA keurmerk, hiermee wordt aangegeven dat deze geschikt zijn voor drinkwater toepassingen. Maar hoe koppel je tyleen hulpstukken aan je tyleenslang? Lees snel verder! 

Kunststof knelfittingen

PE is alleen geschikt voor toevoer en kan alleen worden toegepast voor koud water leidingen. Het wordt vaak gebruikt in de tuin en/of onder de grond. Tyleenslangen kun je met kunststof knelfittingen aan elkaar koppelen. Je hoeft de tyleenkoppelingen dus niet te verlijmen. 

Voorbereiding

Voordat je begint met het koppelen van de tyleenslang, zul je de PE slang eerst zo glad en recht mogelijk moeten aansnijden of zagen. Hiervoor kun je één van onze zagen gebruiken of een scherpe snoeischaar. Let er wel op dat er geen bramen in de buis achterblijven. 

Aan de slag!

Nadat je de tyleenslang hebt aangesneden is het tijd om de koppeling te monteren. Alle PE fittingen worden volgens dezelfde methode gemonteerd. In onderstaande video laten we zien hoe je een koppeling aan de tyleenslang kunt bevestigen. 

 

Stap 1

Schuif eerst de wartel (de blauwe draaiknop) en daarna de ring van de koppeling over de tyeenslang. 

Stap 2

Vervolgens schuif je de tyleenslang in de koppeling. Duw de leiding voorbij de rubberring tot aan de kunststof rand totdat de leiding niet meer verder kan. Dit is belangrijk om de leiding lekvrij te kunnen monteren.

Stap 3

Schuif de ring tegen de koppeling aan en draai daarna de wartel stevig aan met de hand. Het aandraaien zorgt ervoor dat de rubberring samengeperst wordt en tegen de leiding wordt aangedrukt waardoor deze volledig lekvrij afsluit. Bij het koppelen van tyleenfittingen heb je geen gereedschap nodig, ze klemmen vanzelf in één handomdraai. 

Aanraders:


Tyleen reparatiekoppeling PE

Tyleen reparatiekoppeling PE

€ 10,35
Tyleen koppeling verloop T-stuk PP

Tyleen koppeling verloop T-stuk PP

€ 6,40
Tyleen muurplaat UniFit messing

Tyleen muurplaat UniFit messing

€ 10,70

Verschillende soorten tyleen koppelingen

Voor het verbinden van je tyleenslangen zijn er talloze mogelijkheden. Zo heb je bij ons de keuze uit verschillende soorten tyleen koppelingen. Van T-stukken en verloopknieën tot eindkoppelingen. Of bestel een reparatiekoppeling waarmee je een breuk in je waterleiding gemakkelijk kunt herstellen.  

Tyleen hulpstukken voor gas

Naast PE koppelingen voor water hebben wij ook tyleen fittingen voor gas in ons assortiment. Zo hebben wij o.a. PE Isiflo Sprint insteekkoppelingen. Deze zijn geschikt voor gas/water en zijn erg duurzaam doordat ze versterkt zijn met glasvezel.

Gratis verzending

Heb je de tyleen koppelingen snel nodig? Wanneer je bij ons op werkdagen voor 17.00 uur besteld, heb je de bestelling de eerstvolgende werkdag al in huis! Bij Tuin & Infra wordt je bestelling altijd gratis bij je afgeleverd. 

Naar het overzicht Tyleenkoppelingen


Naar het overzicht

Sluit venster


Laat hier een beoordeling achter