navigation basket
0
0297 - 380524
Blogs

Tuintips: Sproeien

21 juni 2017

In de zomer kan het erg warm en droog zijn. Het is daarom noodzakelijk dat je de tuin af en toe besproeit. Hier volgt een aantal tips om je tuin bij droogte mooi te houden. 

 

1. Besproei in de late avond of vroeg ’s ochtends

Het beste moment om te sproeien is ’s ochtends vroeg of later in de avond. je kunt beter geen water geven wanneer in de brandende zon. Zo hebben je planten de tijd om het water goed op te nemen voor het warm wordt.  

2. Geef eens per week flink water in plaats van elke dag een beetje

Er wordt vaak gezegd dat je elke dag je planten water moet geven, dit is echter niet waar. Eén keer per week minimaal twee uur sproeien is meestal voldoende. Bij een echte hittegolf kan je misschien wel twee keer in de week sproeien. 

Langzaam en lang water geven kun je het beste met een druppelslang doen. Het water komt daar waar het moet zijn en er blijft geen water op de bladeren van de planten liggen.

3. Geef extra water aan nieuwe beplanting in border of nieuw gazon

Als je net een nieuwe tuin hebt aangelegd of extra planten hebt geplaatst in een border, dan is het erg belangrijk om deze planten, bloemen of struiken de eerste weken extra water te geven. De wortels van de plant zijn namelijk nog niet volgroeid en de plant is daarom niet diepgeworteld waardoor de plant nog niet veel water kan opnemen en ook grondwater is dan lastig te bereiken.

4. Kies voor een beregeningsinstallatie

Vooral in droge tijden is het slepen met slangen en sproeiers om de tuin te beregenen. Met een goed doordacht en aangelegde tuinberegeningsinstallatie kun je moeiteloos je tuin besproeien. Een beregeningsautomaat zorgt ervoor dat de tuin automatisch van water wordt voorzien, voor het gemak of tijdens je afwezigheid.

Een automatische beregeningsinstallatie bestaat uit leidingen of slangen die onder de grond gestopt zijn en op bepaalde plekken komen dan sproeikoppen boven de grond die het water sproeien op het gazon en de planten wanneer de kraan wordt opengedraaid.

5. Sproei met regenwater

In plaats van kraanwater dat uit de buitenkraan komt kan je ook ervoor kiezen om door middel van een regenton regenwater vanuit de dakgoot op te vangen. Met dit water kun je vervolgens je planten water geven. Op deze manier verspil je geen water. 

Sproei accesoires:


Gardena classic slanghouder 10

Gardena classic slanghouder 10

€ 37,99
Gardena Classic zwenksproeier Polo 220

Gardena Classic zwenksproeier Polo 220

€ 16,85

Gardena comfort wandslangenbox

€ 94,60

Iedere tuin is anders en heeft een andere toepassing nodig. Ben jij op zoek naar een tuinsproeier? Wij bieden een ruim assortiment aan verschillende tuinsproeiers aan. 

 

Naar het overzicht Sproeiers


Naar het overzicht

Sluit venster


Laat hier een beoordeling achter