navigation basket
0
0297 - 380524
Blogs

Wateroverlast?

28 juni 2016

Wereldwijd hebben we te maken met de klimaatverandering, die er niet alleen voor zorgt dat de temperaturen stijgen, maar ook dat de neerslagpatronen veranderen. Ook in Nederland merken we dat er vaker overstromingen plaatsvinden door hevige regenbuien. De verwachting van het KNMI is dat het aantal zware regenbuien de komende decennia met een kwart zal toenemen. 

Het ziet er dus naar uit dat we in de toekomst vaker te maken zullen krijgen met noodweer zoals in onderstaand filmpje. 


Vooral in nieuwbouwwijken is wateroverlast een van de meest voorkomende problemen in de tuin. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat steeds meer mensen kiezen voor een tuin die volledig is bestraat. 

Wat zijn veel voorkomende problemen door wateroverlast?


Bladscheider PVC

Bladscheider PVC

€ 23,70

Dompelpomp Nova Up 300 M-AE

€ 236,80
Infiltratiegoot Infiltration Line EasyGarden

Infiltratiegoot Infiltration Line EasyGarden

€ 69,25
€ 64,95

Het vollopen van huis, garage en schuur

Bij hevige wateroverlast zou het kunnen voorkomen dat je huis, garage of schuur volloopt. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Met een dompelpomp zorg je ervoor dat het water snel en eenvoudig wordt afgevoerd. 

Vuil water dat omhoog komt

Veel bewoners hebben bij zware regenbuien problemen met vuil water dat via het toilet en doucheputje omhoog komt. Keerkleppen in de riolering moeten voorkomen dat vuil rioolwater de woning in stroomt. Je zult de werking van de keerkleppen regelmatig moeten controleren.

Verzakkingen van terrassen en tuinpaden

De grootste oorzaak waardoor water slecht wegzakt is de ondergrond. Op veel plaatsen in Nederland hebben we te maken met klei- en leemgrond en andere grondlagen met een hoge dichtheid die ervoor zorgen dat het water slecht in de bodem wegzakt. In terrassen en tuinpaden zie je waterplassen ontstaan en na verloop van tijd worden deze verzakkingen als maar erger. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je terras niet overstroomt, is het aanleggen van een drainagesysteem.

Verstopping van de regenpijp

Verstopping van de regenpijp kan bij extreme regenval grote schade opleveren. Bij een verstopte regenpijp loopt het water niet meer weg en bestaat de kans dat er vocht via de muur in de woning terecht komt. Dit is eenvoudig te voorkomen door een bladscheider te laten plaatsen. Die zorgt ervoor dat vuil en bladeren zich niet kunnen ophopen in de afvoer. Als het riool bij hevige regenval overstroomt, zorgt de bladscheider er bovendien voor dat het water niet terugstroomt in de regenpijp.

Wil jij graag weten wat effectieve oplossingen zijn voor wateroverlast? De komende weken zullen wij in onze blogs bespreken hoe je zelf actie kunt ondernemen tegen wateroverlast in de tuin.

Naar het overzicht


Naar het overzicht

Sluit venster


Laat hier een beoordeling achter