navigation basket
0
0297 - 380524
Blogs

Extra buitenkraan aanleggen?

29 juni 2017

Van de week kreeg ik het volgende berichtje in mijn mailbox;

Beste Tim,

Pas heb ik bij Tuin & Infra een nieuwe buitenkraan gekocht met één tap aangezien ik een nieuwe tuin aanleg. Nu wil ik na wat extra verbouwingen in de tuin een tweede buitenkraan aanleggen, maar zonder het kopen van een nieuwe kraan aangezien ik deze pas nieuw gekocht heb. 

Ik wil graag een tuinslang aan kunnen sluiten op de kraan, maar ook een emmer kunnen vullen. Op het tweede kraantje zou ik een tyleenslang willen aansluiten zodat ik ook achterin mijn tuin het kraantje kan maken. Nu is mijn vraag: hoe kan ik dit het beste doen?
Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
Erik

Deze vraag krijg ik regelmatig en ik wil het antwoord daarom graag met jullie delen. 

Beste Erik,

Bedankt voor je vraag! 
Om de mogelijkheid te krijgen om een tweede kraantje aan te sluiten zal je als eerst de Gardena 2-weg waterverdeler nodig hebben. Deze sluit je gemakkelijk aan op elke buitenkraan, ongeacht het merk.

Om een tuinslang aan de ene kant te kunnen bevestigen heb je het Gardena slangstuk nodig. Deze koppel je aan de waterverdeler en aan de tuinslang. Door dit slangstuk kun je de tuinslang in zijn geheel losmaken van de waterverdeler en zo kun je dus makkelijk de emmer vullen met water.

Vervolgens sluit je nog zo’n slangstuk aan op het uiteinde van de tuinslang. Op deze manier kun je elke soort tuinsproeier aansluiten, bijvoorbeeld de Gardena broes.

Op het tweede kraantje sluit je een tyleenslang aan. Om een tyleenslang te kunnen verbinden aan de waterverdeler, moet je eerst de slangtule losdraaien van de 2-wegverdeler. Op het vrijgekomen plekje bevestig je de Tyleen koppeling schroefbus PP in maat 16mm X 3/4”. Vergeet niet om Teflon tape om het uiteinde van de waterverdeler te doen! Zo voorkom je dat de schroefbus kan gaan lekken als deze door warmte of kou uitzet of juist krimpt.

Vervolgens kun je de Tyleenslang PE aan het andere uiteinde van de schroefbus vastmaken. Hoe je dit het makkelijkst doet, lees en zie je hier.

Aan het einde van de tyleenslang bevestig je dan de Tyleen muurplaat Plasson PP. Hierop kan je dan weer één van de vele buitenkranen bevestigen, bijvoorbeeld de Tapkraan Raminex, waardoor je een tweede tappunt hebt.

Als je nog geen kraan voor in de tuin hebt gekocht en je wil ook een dubbele buitenkraan, dan is het het makkelijkst om de Dubbele tapkraan Bonfix 1/2" te bestellen. Hierop sluit je namelijk meteen de tuinslang aan met de Gardena waterdief en het stuk tyleenslang met schroefbussen zoals hierboven beschreven.

Succes met het aanleggen van je tweede buitenkraan!


Gardena 2-weg waterverdeler

€ 21,38
Tyleen koppeling schroefbus PP

Tyleen koppeling schroefbus PP

€ 1,65

Tapkraan Raminex met keerklep, krukbediening 3/4"

€ 44,95
€ 39,95

Heb je nog vragen over de tweede kraan aansluiten of heb je zelf misschien een vraag voor mij? Over bijvoorbeeld sproeiers, tuinelektra of wat de juiste snoeischaar voor jouw klus is? Ik help je graag! Mail naar info@tuineninfra.nl onder vermelding van Tuinman Tim, stuur een berichtje via de chat op de website of via Messenger op onze Facebookpagina!


Met groene groet en tot de volgende keer,
Tuinman Tim

 

Naar het overzicht


Naar het overzicht

Sluit venster


Laat hier een beoordeling achter