navigation basket
0
0297 - 380524
Blogs

Verschillende buizen verbinden?

16 maart 2017

Altijd lastig; 2 buizen van verschillende materialen of diameters met elkaar verbinden. Dit is nu geen probleem meer met de flexibele EPDM koppelingen van Tuin & Infra. De overgangskoppelingen zijn zeer geschikt om afwijkende buizen op elkaar aan te sluiten. En als de verbinding van de buizen niet helemaal recht is, dan past de flexibele koppeling zich makkelijk aan en zorgt toch voor een sterke en duurzame verbinding. Ideaal toch!

Stevige en eenvoudige montage zonder lijm

Geen rommel of geklooi met moeilijk gereedschap of vieze lijm. Schuif de buizen in de EPDM koppeling en draai de RVS 304 slangklemmen eenvoudig aan met een schroevendraaier. De slangklemmen zorgen voor een goede stevige verbinding tussen de buizen en zijn eenvoudig te demonteren en hergebruiken. Perfect geschikt dus ook voor een eenvoudige noodreparatie van leidingen. Voor reparaties en uitbreiding van leidingsystemen hebben wij naast de flexibele koppelingen ook de “Genius” koppeling.


Flexibele EPDM koppeling

Flexibele EPDM koppeling

€ 26,10

Rubber koppeling Genius

€ 149,40

Flexibel EPDM zadelstuk

€ 127,70

EPDM “Genius” koppeling; NOG veelzijdiger!

De EPDM koppeling “Genius” bied je NOG meer zekerheid en flexibiliteit voor elke verbindingsklus. De Genius heeft rubberen binnen-mantels waardoor de koppeling op nog meer verschillende leidingdiameters kan worden toegepast. De geïntegreerde flappen die kunnen worden uitgeklapt of naar binnen gevouwen. Deze binnen-mantels kunnen ook eenvoudig worden weggesneden als dat nodig is.

Net als bij de andere EPDM koppelingen is de verwerking eenvoudig en zonder lijm. De roestvast stalen klemmen zorgen voor een goede verbinding die ook nog eens bestand is tegen hogere gronddrukken. Door de klemmen aan te draaien ontstaat er gelijk een goede verbinding. De dubbel uitgevoerde roestvaststalen slangklemmen zorgen ervoor dat de koppeling lekdicht is tot een interne waterdruk van maar liefst 2,5 bar!

Aansluiting op een bestaande hoofdleiding nodig?

Naast de koppelingen verkoopt Tuin & Infra ook het flexibel EPDM zadelstuk voor een aansluiting op een bestaande hoofdleiding. Het rubberen zadelstuk kan aangesloten worden op rioleringsbuizen van veel verschillende materialen en op een buitendiameter van 200-500 mm.

Snelle levering en gratis verzending

Dus wil je snel en flexibel werken met EPDM koppelingen? Koop je rubber koppelingen en overgangen bij tuineninfra.nl. Wij hebben een groot assortiment en wanneer je bij ons op werkdagen voor 17.00 uur besteld, heb je je bestelling de volgende werkdag in huis. Kan je meteen aan de slag met je klus!

Voor alle EPDM koppelingen geldt:

  • Geschikt voor alle verbindingen van leidingen zoals riolering, sanitair, hemelwaterafvoer, ontluchting, etc. (drukloze of lage druk leidingen)
  • Bestand tegen groot temperatuurbereik van -40° tot 120°C
  • Geen speciaal gereedschap of montagemateriaal nodig
  • Flexibel & Duurzaam
  • Bestand tegen zure en basische vloeistoffen
  • UV bestendig
  • Koppelingen zijn lekdicht tot interne waterdruk van 0,6 bar, Genius tot 2,5 bar!
  • Gratis verzending bij Tuin & Infra
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld morgen in huis!

 

Bestel hier je EPDM koppeling

 

Naar het overzicht Lees meer


Naar het overzicht

Sluit venster


Laat hier een beoordeling achter